0416-343166

mmSWil je jouw omzet verhogen? Zorg dan dat je jouw publiek goed kent. Psychologie bestudeert al tientallen jaren het brein van de koper om te begrijpen wat hem aanzet tot een koop.

1. Persoonlijk contact

Persoonlijk contact met je consumenten zorgt voor een trouwere klant. We hebben de proef op de som genomen, we zullen hier enkele google reviews plaatsen van drogisterijen en parfumerieën die een duidelijk beeld geven van de wensen van consumenten:
Negatief:

M De Rover: “Onvriendelijk, niet attent en geen interesse in de klant. Gemiste kans want vriendelijkheid kost niets””

Silvia Rooze: “Jammer dat een enkel personeelslid je gewoon negeert bij de kassa, terwijl ze je ziet staan. Laat het aan een collega over nog geen glimlach en zeker geen goedendag kan er van af bij haar. Gelukkig dat haar collega wel vriendelijk is.”

Positief:
Wiljo Tr: “Zeer kundig personeel dat je graag en persoonlijk helpt. Ik kom er graag. De winkel is niet groot, maar ze hebben toch een prima assortiment.”

A Kem: “Fijne winkel. Persoonlijke benadering. Niet om te willen verkopen. Maar om te  willen helpen.”

Conclusie

Uit bovenstaande reactie blijkt dat consumenten een persoonlijke benadering belangrijk binden en sterker nog, verwachten bij het bezoek aan een winkel.
Zoals blijkt uit de reactie komt consument met een positieve ervaring graag nog een keer terug.

 

2. Groei met social media

Social media is een makkelijk te gebruiken kanaal om je klanten op de hoogte te houden van de activiteiten in je winkel.

Kies het juiste kanaal. Facebook, Twitter, instagram. Het zijn allemaal bekende namen, maar welke is het meest geschikt?
Om te beginnen is het belangrijk om te kijken naar welke doelgroep je wil bereiken. Wil je je bestaande doelgroep op de hoogte houden van de activiteiten in de winkel? Of wil je juist een nieuwe doelgroep interesseren om eens een kijkje in de winkel te komen nemen? Om een idee te krijgen:

Figuur 1: onderzoek Newcom

Zorg voor continuïteit van je content, ook relevantie van de content is erg belangrijk. Social media zijn met name geschikt voor het delen van visuele content. Het plaatsen van nieuw binnengekomen items, of heb je misschien net een nieuw merk in de winkel? Laat je klanten het weten via social media.

Ben je opzoek naar content voor je social media? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

Meer weten over hoe je makkelijk een social media pagina maakt? Kijk dan hier:

Maak een account aan: Instagram
Maak een account aan: Facebook

Vergeet ons niet te taggen in je berichten
@leijtensbeautyinsides

3. Online concurrentie?

Online retailer groeien ieder jaar opnieuw. Een groot deel van de online retail komt van platforms als Alibaba, Amazon en in Nederland met name Bol.com. Deze retailers groeien enorm hard. Uit onderzoek blijkt dat ruim 26% van de online consumenten eerst naar een fysieke winkel gaat om het product te zien, testen of ruiken. Van deze 26% zijn de millennials de grootste groep die eerst naar een fysieke winkel gaan om het product vervolgens online te kopen.
De goede verkopers onder ons dagen we uit om ook deze “shop checkers” om te draaien tot kopers. Onderzoek KPMG

 

4. Consumenten willen producten aanraken

Volgens een Caltech-onderzoek zijn consumenten bereid om meer te betalen voor items als ze ze kunnen zien en aanraken.

De zintuiglijke ervaring is zo belangrijk dat hoe langer mensen kijken en producten vasthouden, des te meer ze bereid zijn ervoor te betalen.

Dit is geweldig nieuws voor fysieke winkels! Via: Decisiontree

Beauty retailer or professional? Discover our brands!

Register now and start ordering online